..................
Известие
Collapse
No announcement yet.
допитване за 147
Collapse
X
-
Здравей,колегаИзбора ти е много добър,но преди да предприемеш стъпката с покупката задължително караш колата на пълна диагностика при хора,които разбират от Алфа!Ако те кажат,че е читава кола,купуваш сменяш консумативи и само и се радваш.А волана ти е най-малкия кахър т.е. отиваш при тапицер,избираш си кожа и след 1час имаш нов волан за около 15лв.Прегледай и окачването за луфтове и тропане(при движение) откъдето също можеш да намалиш цената.Ще чакаме инфо какво е станало.Успех!
-
Със сигурност е карана. Дизелащина. И аз като колегата ще ти препоръчам диагностика, но не се предоверявай. Покарай я. Ще усетиш как се държи, стабилна ли е, дали нещо тропа, хлопа, скърца. Изрежи я няколко пъти, двигателя трябва да зацепи почти като бензинов, яко ряз. Огледай я , виж как стои...изправена, стегната. Виж и тръбите на турбото, не че разбирам, но често се чупят. Съответно дали то самото работи, стабилна в обороти, как загрява...
Този JTD мотор работи като "часовник" както казват на AuDI, само дето не пуши и е по-тих.
В общи линии колицата е добра. Приветствам те за избора. В крайна сметка всичко опира до късмет!147 JTD '02
sigpic
Comment
-
Тва че е карана не трябва да те плаши, но все пак я закачи на екзаминер, та поне да си знаеш на колко километра е наистина. Важното за една кола е състоянието, а не километрите. Щом е дизелова, значи е карана основно на извънградско, което автоматично означава по-малко амортизиране от бензиновият вариант, каран от някоя мацка в градски условияLast edited by fiore; d.m.y г., 16:46.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
за състоянието й съм объркан честно казано, а за кормилото е относително има коли на по 200 000 без да е мръднало и някой на по 80 000км са изтъркани.
Каде мога да и направя евентуално един тест(диагностика и др) преди купуване, защото доста добре си пудрат колите и така само на око ще е гадаене?
P.S
kakvo e екзаминер?Last edited by valeri_banchev; d.m.y г., 16:18.
Comment
-
Първоначално публикувано от valeri_banchev Покажи съобщениеза състоянието й съм объркан честно казано, а за кормилото е относително има коли на по 200 000 без да е мръднало и някой на по 80 000км
Каде мога да и направя евентуално един тест(диагностика и др) преди купуване, защото доста добре си пудрат колите и така само на око ще е гадаене?
P.S
kakvo e екзаминер?
Търси Бобо и той ще я погледна.sigpic
Comment
-
На дизела може да се разбере на колко км е...а относно плюсовете и минусите,плюсовете са повече:малък разход на гориво,върви като самолет,чупи се по-малко (то това е повече на късмет но повечето бензинки дават дефекти в това отношение)...минусите са че е малко скъпичка за поддръжка...но според мен дизела е най-добрия избор!
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
Първоначално публикувано от valeri_banchev Покажи съобщениеот софия съм, но незнам каде е ,,екстрийм'' каде се намира?sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеТва че е карана не трябва да те плаши, но все пак я закачи на екзаминер, та поне да си знаеш на колко километра е наистина. Важното за една кола е състоянието, а не километрите. Щом е дизелова, значи е карана основно на извънградско, което автоматично означава по-малко амортизиране от бензиновият вариант, каран от някоя мацка в градски условия))
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
На дълъг път, особено когато е дизел, двигателят влиза в постоянни обороти, при оптимална температура и респективно се износва по-малко, другите възли на колата също не се натоварват толкова. Когато автомобилът е каран предимно в градски условия, на първа, втора, трета, стоп...гаси - пали, полусъединител и т.н. се износва много повече и то генерално. За мацката го казах, защото 147 си е женска кола, доста популярна сред противоположният пол - даже имаше една реклама на Q2 диференциал с една мацка, която караше 147 и обясняваше колко сигурна се чувства с него. Ти би трябвало добре да знаеш, че жена шофьор и негър скиор нямаТе не знаят какво е това навремменна смяна на предавка, не знаят какво е това амбреаж и че от време на време въпросният педал трябва да се отпуска, не могат да паркират(колата ще е пребоядисвана многократно в определени области) и т.н....
Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Здравейте и от мен,
И аз съм се спрял на същият дизелов модел, колата изглежда като дизайн доста добре. Да попитам къде бих могъл да й направя цялостен преглед в ПЛОВДИВ преди да на правя покупката? Иначе като качество Алфите добри ли са, имам на предвид развалят ли се често/знам че е малко тъп въпрос но все пак да попитам/??
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеЗа мацката го казах...
Comment
Comment